Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Welk biertje kies jij voor een speciale gelegenheid?

0

Een biertje is bijna niet meer weg te denken bij het vieren van een feestje of het beleven van een speciale gelegenheid. Alcoholische dranken en niet alcoholische dranken zijn bijna altijd wel aanwezig. Diverse drankjes brengen iedereen samen. Van witte bieren tot wat zwaardere en donkere bieren, het is er tegenwoordig allemaal. Als je op zoek bent naar een bier dat specifiek voor jou bedoeld is, dan is het belangrijk om te weten welke soorten er bestaan, zodat je de juist keuze kunt maken. Het aanbod aan bieren in Nederland is enorm en daarom kan het lastig zijn om zonder voorkennis het juiste biertje te kiezen, iedereen heeft tenslotte een andere smaak. In deze blog bespreken we de verschillende soorten bieren. 

Alcoholvrije bieren

De populariteit van alcoholvrij bier is de laatste jaren flink toegenomen in Nederland. Ondanks dat er heel veel liefhebbers zijn van bier met alcohol, zijn er ook alcoholvrije bieren die zelfs bij deze liefhebbers zeer goed in de smaak vallen. Als 0.0 bier op het etiket vermeld staat, dan zit er geen alcohol in. Het brouwen en het vergisten van deze bieren is erop gericht om het alcoholpercentage zo laag mogelijk te houden. In de laatste fase wordt dit er volledig uitgefilterd zodat iedereen kan genieten van deze heerlijk biersoort. Bekende 0.0 biersoorten zijn Vandestreek Playground IPA Blik, Vandestreek Grapefruit IPA en Uiltje Superb Owl.

India Pale Ale

Als je wel eens naar speciaal bieren hebt gezocht, dan ben je IPA ongetwijfeld tegengekomen. Het is misschien wel de populairste bier van dit moment. Erg bitter, flink gehopt en zeer verfrissend. Aroma’s van citrus en tropische vrucht zorgen voor een unieke smaakbeleving. Het biertje is oorspronkelijk afkomstig uit Engeland maar is inmiddels wereldwijd verkrijgbaar. Er zijn verschillende soorten IPA’s. Er zijn donkere varianten zoals Black IPA of de Dark IPA. Daarnaast zijn er ook sterke varianten te vinden zoals Double IPA’s en de Imperial. 

Unieke dranken

De fentimans cocktails zijn een mix van vruchtensap en frisdrank of limonade. Het ontstaat door een laagje vruchtensap te combineren met frisdrank of limonade. Deze cocktail wordt zeer vaak gedronken op de Nederlandse feestelijke terreinen en kan met meer dan 20 verschillende drankjes geserveerd worden. Het assortiment aan alcoholische dranken en niet alcoholische dranken is tegenwoordig enorm en dat maakt het alleen maar leuk. Je kunt keer op keer het gezelschap verrassen met unieke drankjes en samen nieuwe smaken ontdekken. Veel van deze dranken kunnen eenvoudig, voordelig en snel online worden besteld. 

Geef een reactie