Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Wat kun je doen met een woning die je niet gebruikt?

0

Als je in het verleden een woning hebt gekocht waar momenteel niets mee gedaan wordt, dan is het verstandig om direct actie te ondernemen. Het leven is de afgelopen periode behoorlijk duurder geworden en het is niet voor iedereen betaalbaar om in een groot huis te wonen. De stijging van veel kosten zorgt ervoor dat de euro een gedeelte van zijn waarde verliest. Het is dus erg zonde om geen actie te ondernemen terwijl je de mogelijkheid hebt om een aardig rendement te verdienen. Wat je precies met de woning gaat doen is natuurlijk aan jou, maar het is wel handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Gelukkig vind je in dit artikel meer over de mogelijkheden die je hebt. 

De woning verkopen 

In Nederland is momenteel een groot tekort aan woningen. Hierdoor zijn de prijzen van woningen enorm toegenomen. Je kunt je wel voorstellen, dat wanneer je een woning tien of twintig jaar geleden gekocht hebt, je deze nu met een behoorlijke winst kan verkopen. Dit wordt door makelaars ook vaak aangeraden. Een andere optie die je heb, is je eigen woning verhuren. Je kunt het rendement dat je hiermee behaalt gebruiken voor bijvoorbeeld een reis.

Verhuur je woning aan expats 

In Nederland zijn talloze bedrijven op zoek naar eigenaren van woningen die hun woningen beschikbaar willen stellen voor werknemers. Deze werknemers worden ook wel expats genoemd. Werknemers moeten soms werkzaamheden uitvoeren aan de andere kant van Nederland en dan is het niet haalbaar om elke dag enkele uren te reizen. Door te kiezen voor je huis verhuren expats, kun je een hoger rendement behalen. Dat komt doordat bedrijven vaak per werknemer betalen. 

Splitten en verhuren 

Mocht de woning vrij groot zijn, dan is het zeker niet altijd nodig om de woning te verkopen zodat je twee kleinere woningen kan aanschaffen. Je kunt ook kijken naar de mogelijkheid om de woning te splitten in meerdere delen. Vaak is het mogelijk om de woning in twee woningen te splitten, daarnaast kun je er ook allemaal kamers van maken. Dit wordt voornamelijk gedaan in grote steden zoals Utrecht en Groningen, want hier zijn veel studenten te vinden. Het rendement kan dan nog veel hoger liggen, want een student moet vaak al enkele honderden euro’s per maand voor een kamer betalen. Dit bedrag kan rond de vijfhonderd euro liggen, maar het komt ook voor dat studenten meer dan duizend euro moeten betalen. 

Geef een reactie