Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Wat kun je doen als je last hebt van muizen?

0

Wanneer je last hebt van muizen in je woning, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Je kunt daardoor een onhygiënisch gevoel krijgen en dat is terecht, muizen zijn namelijk ook erg onhygiënisch. Daarnaast knagen muizen ook ontzettend veel kapot waardoor er een kans is dat je woning schade oploopt. Het is dus belangrijk dat je zo snel mogelijk van de muizen af weet te komen, maar wat kun je precies doen? Je komt er in dit artikel meer over te weten. 

 

Kies voor een diervriendelijke muizenval

Veel mensen die muizen zelf willen bestrijden, kiezen ervoor om muizenvallen aan te schaffen en plaatsen deze op verschillende plekken in de woning. Wanneer je kleine kinderen en dieren in huis hebt, is het belangrijk om dit niet zomaar te doen. Dieren en kleine kinderen zijn nieuwsgierig en kunnen er dus aan gaan zitten. Je snapt wel wat er kan gebeuren, en dat is dat jouw kind of een huisdier gewond raakt. Als je muizen zelf wilt bestrijden met muizen is het belangrijk om te kiezen voor diervriendelijke muizenvallen. Hiermee kan je voorkomen dat je kind of dieren gewond raken door de muizenval. 

 

Schakel een bestrijder in als een muizenval niet helpt

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je de muizen niet wilt bestrijden met muizenvallen en dat je er zo snel mogelijk af wilt komen. Dat is natuurlijk ook wel belangrijk, want muizen kunnen soms wel zes keer per jaar jongen krijgen. Een van de betere keuzes die je dan kan maken, is het inschakelen van een bestrijder. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat een bestrijder soms gif kan gebruiken dat ook schadelijk is voor jou, je gezin en je huisdieren. Het kan soms mogelijk zijn dat je tijdelijk in een andere woning moet verblijven, maar ook dat verschilt per aanpak. 

 

Neem contact op met de verzekering

Wanneer de muizen verdwenen zijn, of je dit nou zelf hebt gedaan of juist een bestrijder hebt ingeschakeld, is het tijd om eens contact op te nemen met de verzekering. De kans is namelijk ontzettend groot dat de muizen veel schade hebben aangericht aan je woning. Dit doen ze door hout en kabels kapot te knagen, maar ook tast de uitwerpselen van muizen veel aan. Houd er wel rekening mee dat niet alle verzekeringsmaatschappijen ook daadwerkelijk de schade willen vergoeden en dat er soms ook een expertise uitgevoerd moet worden.

 

Geef een reactie