Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Wat is radiatorfolie en waarom moet je het ook aanschaffen?

0

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om radiatorfolie aan te schaffen. Dit zijn dan ook mensen die een woning of kantoorpand hebben die verwarmd word met behulp van radiatoren. Veel mensen weten niet wat radiatorfolie is en waarom er zoveel mensen zijn die radiatorfolie aanschaffen. Wil je daar meer over te weten komen? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. Je vind in dit artikel namelijk meer informatie over wat radiatorfolie is en waarom je het ook moet aanschaffen. 

Radiatorfolie is een slimme uitvinding

De radiatoren die bij jou in de woning of op kantoor hangen, zijn op de verkeerde manier ontwikkeld. Ze verwarmen namelijk beiden kanten van de radiator en dat is erg jammer, want de meeste warmte opgenomen door de muren. Eigenlijk ben je elektriciteit of gas aan het verbruiken om de muren te verwarmen en dat is zonde. Door radiatorfolie aan te brengen aan de achterkant van de radiator, kun je voorkomen dat de muur de warmte kan opnemen. Radiatorfolie weerkaatst warmte juist naar de kamer. 

Bespaar je hiermee nou energiekosten?

Door radiatorfolie aan te brengen kun je zeker energiekosten besparen. Dat heeft er dan ook mee te maken dat een radiator minder veel moeite hoeft te doen om een bepaalde ruimte van je woning te verwarmen. Houd er wel rekening mee dat het nodig is om een ‘slimme’ meter te hebben die de radiator kan uitschakelen als het warm genoeg is in een bepaalde kamer. Mocht je geen slimme meter hebben, dan blijft de radiator gloeien ondanks dat de ruimte al warm genoeg is. Wat je precies zult besparen is ook moeilijk te bepalen, maar je zult de investering er wel binnen enkele jaren uit halen en dat is natuurlijk vrij snel. 

Waar kun je het beste radiatorfolie aanschaffen?

Ondanks dat radiatorfolie de laatste jaren in opkomst is en je er ook energiekosten mee kan besparen, kan het vrij moeilijk zijn om je handen te kunnen leggen op radiatorfolie. Zo zijn er maar weinig bouwmarkten en woonwinkels die radiatorfolie verkopen. Een van de beste keuzes die je kan maken is het online aanschaffen van radiatorfolie. Op het internet zijn er verschillende webwinkels die radiatorfolie verkopen en deze zijn vaak ook goedkoper vergeleken met andere winkels die radiatorfolie verkopen. Houd er wel rekening mee dat radiatorfolie altijd van uitstekende kwaliteit moet zijn want anders gaat het niet lang mee. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Geef een reactie