Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Wat is een koelcontainer en wat kun je er aan hebben?

0

Een reefer container, ook wel een koelcontainer genoemd, wordt gebruikt voor het transporteren en opslaan van een grote hoeveelheid voedsel op een plek. Wanneer jij van plan bent om fruit, zuivel of vlees te vervoeren is het belangrijk dat deze producten gekoeld blijven. Wanneer dit niet zo is zullen ze namelijk snel bederven. Ook is het bij producten zoals medicatie en bloemen van een groot belang. Met een koelcontainer heb jij de mogelijkheid om spullen te vervoeren voor een langere periode via de lucht of het water zonder dat deze dood gaan of bederven. In dit artikel kun je meer vinden over het gebruik van een koelcontainer en waarom je hier voor zou kiezen.

 

Hoe werkt een koelcontainer?

Wanneer je besluit dat een koelcontainer huren iets is voor jou is het wel zo handig dat je ook weet hoe een container als deze werkt. Je hebt in de container aan de zijkant een generator die koude lucht in de container blaast. Dit wordt bij de meeste modellen gedaan door het aanvoeren van koude lucht door de grond heen. Vandaar ook dat de meeste van deze containers een T-vloer hebben. Op deze manier kan er een luchtstroom naar de lading toe, zonder dat er een grote hoeveelheid ou verloren gaat. Wanneer jij de container hebt ingeladen kun je de generator op een temperatuur naar keuze zetten. Het is vaak mogelijk om temperaturen ver onder de 0 graden celcius te bereiken. De generator zal nieuwe lucht in de container blazen wanneer de temperatuur boven de gekozen temperatuur uit stijgt.

 

Waar je op moet letten als je een container gaat huren

Wanneer jij van plan bent om een container te gaan huren zijn er een aantal verschillende dingen waar je op moet letten. Het huren van een koelcontainer kan namelijk erg ingewikkeld zijn als je dit niet vaker hebt gedaan. Er zijn verschillende bedrijven die je kunt benaderen om een container als deze te huren. Ook kun je bij sommige havens regelen dat je tijdelijk gebruik kunt maken van een container. Bij het huren van een container is het belangrijk dat je goed let op de grootte van de container, de prijs van de container en voor hoelang je er gebruik van kunt maken. Je moet ervoor zorgen dat alles in de koelcontainer past, maar je ook niet te veel ongebruikte ruimte hebt. 

 

Geef een reactie