Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Vier tips voor het verzorgen van kittens

0

Krijg je binnenkort een jonge kitten in huis? Dan is het belangrijk dat je je goed voorbereid op de komst van dit nieuwe gezinslid. Een kitten is jong en kwetsbaar en moet goed verzorgd worden om te kunnen genieten van een optimale gezondheid. Maar hoe pak je dat nu op de juiste manier aan? Je leest er alles over in dit blog.

  1. Geef je kitten de juiste voeding

Kittens zijn nog volop aan het groeien en ontwikkelen en hebben daarom specifieke voedingsstoffen nodig. Wanneer kittens de juiste voeding binnen krijgen, kunnen zij zich optimaal ontwikkelen en uitgroeien tot gezonde, volwassen katten. Het is dan ook belangrijk dat je je kitten voer geeft dat speciaal gemaakt is voor kittens van zijn of haar leeftijd. Zo weet je zeker dat je kitten de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. 

  1. Kittens moeten regelmatig ontwormd worden

Jonge kittens zijn een makkelijke prooi voor vervelende wormen. Zorg er dan ook voor dat je je kitten regelmatig een ontwormingskuur geeft. Kittens moeten in de leeftijd van 3 tot en met 9 weken oud, minimaal één keer per twee weken ontwormd worden. Na die eerste periode moet je kitten wat minder vaak ontwormd worden. Je moet de kitten weer een ontwormingskuur geven als hij of zij de leeftijd van 3 maanden, 4 maanden, 5 maanden en 6 maanden oud bereikt. Nadat de kat is opgegroeid tot een volwassen kat, is het ontwormen kat ook erg belangrijk voor zijn/haar gezondheid. Volwassen katten moeten een keer per half jaar ontwormd worden. 

  1. Dit heb je nodig voor je nieuwe kitten

Om je nieuwe gezinslid een warm welkom te geven en zich snel thuis te laten voelen, is het belangrijk dat je de juiste spullen in huis hebt. Zorg er dan ook voor dat je beschikt over een kattenbak, voerbakjes, een waterbak, een krabpaal en een mandje inclusief kussen en kleedje. Soms vinden katten het vervelend om tweemaal achter elkaar dezelfde kattenbak te gebruiken. Het kan dus goed zijn om een tweede kattenbak neer te zetten om je kitten te helpen leren om zijn/haar behoefte op de kattenbak te doen. 

 

  1. Laat je kitten chippen

Het is de grootste nachtmerrie van iedere katteneigenaar: het kwijtraken van je huisdier. Jonge katten zijn erg speels en nieuwsgierig en gaan graag op avontuur. Het is dan ook verstandig om je kitten snel te laten chippen, zodat je de kitten niet snel kwijt zult raken en kunt terugvinden als de kitten vermist raakt. 

Geef een reactie