Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Verzekerd motor rijden in je vrije tijd

0

De lente staat voor de deur en dat betekent dat het motorseizoen bijna weer geopend is. Veel mensen vinden het heerlijk om er opuit te gaan met de motor en vele kilometers af te leggen. Zelf ben ik ook een groot fan van motorrijden. Ik doe dit nu sinds enkele jaren en weet als geen ander hoe het is om de wind door mijn haren te voelen gaan.

Iets dat ieder jaar weer terugkomt is het afsluiten van een goede verzekering. Dit is heel erg belangrijk en dien je dan ook goed uit te zoeken. Je wilt immers goed verzekerd zijn voor het geval dat je een ongeluk veroorzaakt, of hier zelf in terecht komt. Net als bij het autorijden bestaan er verschillende soorten verzekeringen. Lees je mee?

Welke soorten motorverzekeringen bestaan er?

De WA verzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Dit staat dan ook voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Zelf heb ik er echter voor gekozen om een all risk motorverzekering af te sluiten. Hierdoor heb je altijd 100% zekerheid in het geval van schade, een ongeluk of erger. Ook motorkleding wordt hierbij meeverzekerd. Zelfs wanneer je valt, je helm beschadigd is en je dit zelf hebt veroorzaakt ben je hiermee verzekerd. Daarnaast is het soms mogelijk om garantie te krijgen op de aanschafperiode van 3 jaar. Bepaal goed of je dit nodig hebt en wilt verzekeren. Hiervoor bestaan hele gemakkelijke websites online.

Online je motorverzekering vergelijken en afsluiten

Online motor verzekeren? Ja, dat kan gewoon! Of je nu enkel voor WA, WA beperkt Casco, WA volledig Casco of WA Volledige Casco met aanschafwaarde garantie kiest: voor al deze type verzekeringen is het mogelijk om online een motor verzekering af te sluiten. Dit doe je door je kenteken in te voeren, je dekking op te zoeken in een schema en zelf de vergelijking te maken. Want wat wil je eigenlijk allemaal meeverzekeren naast de WA verzekering? Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om je eigen risico mee te verzekeren. Ik zou zelf altijd voor de optimale dekking kiezen. Probeer daarnaast niet enkel op de prijs maar ook op de verschillende voorwaarden te letten. Denk hierbij aan no-claim korting die opbouwt wanneer je in een aantal jaren geen claims doet. Dit kan op termijn heel veel korting schelen. Daarnaast zijn er vaak verzekeraars die een winterstop aanbieden waarvoor je dan ook weer korting opbouwt.

Let dus goed op al deze voordelen en voorwaarden zodat je een goede, weloverwogen keuze kunt maken. 

Geef een reactie