Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Verschillende producten goed verpakken?

0

Heb je een eigen onderneming waarbij je producten wil verpakken? Of wil je voor collega’s of een groep vrienden cadeaus leuk verpakken? Dan wil je natuurlijk geschikt verpakkingsmateriaal hebben om het gewenste product te verpakken. Verpakken is niet alleen belangrijk om het product te beschermen, maar verpakkingen hebben nog veel meer functies. Zo zorgen verpakkingen ervoor dat alle onderdelen of losse onderdelen bij elkaar blijven tijdens vervoer. Verpakkingen kunnen daarnaast ook handig zijn om etenswaren langer houdbaar te houden. Ook uit hygiëne voorschriften zijn verpakkingen voor etenswaren erg handig.

Verpakkingsmaterialen

Verpakkingen kunnen van veel verschillende materialen worden gemaakt. Zo kunnen ze van papier, karton, metaal, glas, plastic, textiel, keramiek, hout of kurk worden gemaakt. Welke verpakkingsmateriaal het meest geschikt is ligt volledig aan het verpakte product. Zo worden etenswaren vaak in plastic gedaan om te zorgen dat er geen zuurstof bij kan komen. Hierdoor blijft het etenswaar langer vers en houdbaar. Maar producten als kettingen en armbandjes van kleine ondernemingen worden vaak in papier of karton verpakt. Dit zijn relatief goedkope en lichte producten en zijn tevens ook recyclebaar. Hierdoor is het verpakkingsmateriaal een stuk duurzamer en verantwoorder voor het milieu. Er kan dus in verpakkingsmaterialen onderscheid worden gemaakt in herbruikbare verpakkingen of verpakkingen die worden weggegooid als verpakkingsafval. 

Soorten verpakkingen 

Voor elk product is een ander soort verpakking handig. Verpakkingen komen in veel verschillende vormen, maten en kleuren. Hierdoor zijn er altijd wel geschikte verpakkingen te vinden voor jouw product. Zo zijn verschillende verpakkingsdozen van verschillende materialen, zoals plastic doosjes, kartonnen dozen, gondeldoosjes, magneetdozen, verzenddozen, ronde dozen en speciale dozen. De meeste van deze dozen worden ook verkocht in verschillende kleuren. Bij kleine ondernemingen zoals het eerdere voorbeeld met sieraden worden vaak gondeldoosjes aangeraden. Deze doosjes zien er chique uit en zijn eenvoudig te sluiten en te heropenen. Het zijn stevige doosjes die makkelijk open te vouwen zijn. Deze gondeldoosjes worden ook verkocht met of zonder ophanggat. Dit ophanggat kan aan de kant van de opening zitten of aan de zijkant. Met een ophanggat kunnen de gondeldoosjes, met jouw product erin, mooi worden gepresenteerd in de winkel. Naast sieraden kunnen de gondeldoosjes bijvoorbeeld ook voor stropdassen, sokken of vulpennen worden gebruikt. Voor etenswaren worden vaak verpakkingsdoosjes gebruikt die voedselveilig zijn. Deze doosjes worden vaak in een restaurant, een patisserie of een take away zaak gebruikt om voedsel mee te geven. De verpakkingsdoosjes hebben een FDA-certificering. FDA staat voor Food and Drug Administration en het agentschap uit de Verenigde Staten dat de kwaliteit het voedsel en de medicijnen controleert.

Geef een reactie