Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Tips voor een stedentrip naar Marrakech

0

Op vakantie gaan is voor veel mensen ultiem genieten en uiteindelijk een grote beloning voor al het harde werk wat je verricht. Je kunt er voor kiezen al je geld op te sparen en vervolgens een lange en verre reis te maken. Voor veel mensen heeft het de voorkeur om wat korter en vaker weg te gaan. Een stedentrip is hiervoor de perfecte oplossing. Binnen Europa zijn er ontzettend veel leuke steden die je waarschijnlijk helemaal nog niet zo goed kent, maar die wel erg gaaf zijn. Zelf in één land heb je steden die erg van elkaar verschillen en elk het bezoeken waard zijn. In Spanje liggen ontzettend veel populaire steden. Denk maar eens aan Barcelona, Valencia of Madrid. Maar ook iets onbekende steden zoals Malaga of een stedentrip Sevilla zijn erg populair. Wanneer je Europa wel hebt gezien en toe bent aan het ontdekken van een nieuwe cultuur, is een stedentrip Marrakech aan te raden. Omdat veel mensen nog niet veel van deze stad weten, vertellen we je in dit artikel meer over de hotspots in Marrakech en geven we je tips voor een fantastische stedentrip Marrakech.

Bezoek de souks

Wanneer je in Marrakech bent, kun je de souks zeker weten niet overslaan. Als je van shoppen houdt, ben je hier al helemaal aan het juiste adres. Voor de mooiste tassen, sieraden, lampen en servies moet je de grote souks in de medina bezoeken. Let wel een beetje op de weg, want in dit doolhof aan straatjes kan je de weg of je reisgenoten zo verliezen. Wanneer je in de souls iets hebt gevonden dat je graag wilt kopen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Onderhandelen in Marrakech werkt namelijk net iets anders dan in andere landen. Het is verstandig om van tevoren te bepalen wat je daadwerkelijk wilt betalen en vervolgens onder dat bedrag begint met bieden. De verkoper begint met zijn eigen prijs, maar je kunt hier vanuit gaan dat dit een toerismeprijs is en de verkoper ook blij is met wat minder. Wanneer je er door onderhandelen niet kuit komt, kun je altijd weg lopen. De kans is groot dat de verkoper dan wel voor jouw laatste bod zwicht.

Doe een kookworkshop

De Marokkaanse keuken is heerlijk, dus wat is nou leuker dan dit leren in het land zelf. Denk aan de lekkerste tajines of heerlijke Marokkaanse salade. Bij veel kookworkshops breng je eerst een bezoek aan lokale winkels om de ingrediënten bij elkaar te verzamelen. Denk aan de mooiste kruiden zaken en de lokale markt. Zo is niet alleen het koken zelf een ervaring, maar leer je van het boodschappen doen ook erg veel!

Geef een reactie