Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Pakketjes goed verzenden: let hierop

0

Het wordt steeds makkelijker om pakketjes te verzenden. Iedereen doet het wel eens. Sinds je online kan bestellen zijn het aantal pakketjes enorm gegroeid en is het heel makkelijk om ervoor te zorgen dat een ander een pakketje binnen een paar dagen kan ontvangen. Maar daar liggen wel een paar voorwaarden aan verbonden, dingen waar je op moet letten als je een product in gaat pakken.

Juiste verpakking

Het klinkt heel vanzelfsprekend, een goede verpakking, maar dat is het toch niet! Een goede verpakking zegt niet alleen iets over de grootte van de verpakking ten opzicht van het product maar ook over hoe het product zich verhoud tot de verpakking wat betreft de bescherming. Er wordt wel eens vergeten dat een verpakking ook goede bescherming moet kunnen bieden en op het eerste gezicht lijkt dit waarschijnlijker dan het is. Je helpt het product al een hoop door gebruik te maken van verzendzakken, of hersluitbare zakjes. Een pakket moet door vele handen en langs vele machines waardoor een kwetsbaar pakket relatief toch een grote kans loopt op schade, zeker van de buitenkant. Dus wanneer het product in de verpakking ook kwetsbaar is, zorg dan voor het juiste verpakkingsmateriaal.

Duidelijk adres

In Nederland is het systeem van de adressen en hoe je dit vermeld bij iedereen meestal wel duidelijk. Maar voor het buitenland ligt dit vaak wel ingewikkelder. Zorg dat je daar onderzoek naar hebt gedaan voordat je het pakket opstuurt, anders duurt het óf heel lang, of het pakket komt uiteindelijk weer op je eigen mat terecht. En natuurlijk: schrijf netjes. De adressen worden meestal door computers gelezen dus als het handschrift onleesbaar is, wordt het verzenden nog lastiger.

Gewicht

Het laatste wat je wilt is dat je een paar weken na het verzenden van je pakket een bericht krijgt van de ontvanger omdat er een boete over het pakketje betaald moet worden vanwege het gewicht. Bij elk soort pakket is er een maximaal gewicht toegestaan, tenzij is het anders opgeeft. De grootte van het pakketje is dus niet eens het belangrijkste. Bij een postpunt wordt een pakketje wel eens gewogen, waardoor je meteen kan betalen wat nodig is, maar als je particulier verzendt dan kan dit nog wel eens iets zijn waar je vergeet op te letten. Vergeet dus niet het gewicht op te geven voordat je het pakketje besluit te verzenden. En doe het trouwens ook precies, want in gewicht vergissen is heel makkelijk. Iets dat zwaar is kan twintig kilo zijn, maar ook vijftien. Dit maakt voor de post een groot verschil.

Geef een reactie