Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Op vakantie dicht bij huis? De Waddeneilanden of Duitsland!

0

Op vakantie gaan is altijd leuk, maar soms wil je niet te ver weg. Dan zijn de Waddeneilanden, zoals op vlieland overnachten, of Duitsland, zoals naar van der valk duitsland, een goede optie! Waarom? Dat vertellen we je in deze blog. 

Waarom dichtbij op vakantie?

Wat is het voordeel van dichtbij op vakantie gaan? Je bent sneller thuis als er iets gebeurt, bijvoorbeeld als je ziek wordt of je kinderen naar huis willen. Ook hoef je niet zo ver te reizen en dat scheelt in de kosten. Je kunt gewoon met de auto of het openbaar vervoer naar je bestemming gaan. Bovendien ken je de taal waarschijnlijk al, dus je hoeft je niet aan te passen aan een andere cultuur.

Naar Duitsland

Duitsland is echt een leuke bestemming voor een vakantie. Het land is groot, dus je hebt genoeg keuze in wat je wilt doen en welke plekken je wilt bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld naar de Eifel of naar Berlijn gaan. Ook zijn er veel mooie meren, zoals het Bodensee. Daarnaast is de natuur erg mooi in Duitsland en kun je lekker wandelen of fietsen door de bossen en over de heuvels. Ook vind je er prachtige natuur, zoals de Eifel en de Harz. En wil je graag winkelen? Dan is Düsseldorf echt een aanrader! Er is dus voor ieder wat wils!

De Nederlandse Waddeneilanden

De Nederlandse Waddeneilanden zijn ook een aanrader als je op vakantie wilt gaan, maar niet te ver weg wilt. De Waddeneilanden zijn mooi en rustig, en je kunt er heerlijk wandelen of fietsen. Ook kun je er lekker eten en drinken. Er is genoeg te doen op de Waddeneilanden, dus je zult je geen moment vervelen!

Er zijn vijf verschillende Waddeneilanden, namelijk Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Elk eiland heeft zijn eigen kenmerken en uitstraling, dus je kunt elke keer weer iets anders beleven.

Op Vlieland kun je bijvoorbeeld heerlijk wandelen door het bos of over de duinen. Er is ook een mooie vuurtoren die je kunt beklimmen. Op Schiermonnikoog kun je lekker ontspannen op het strand, en op Ameland kun je een kijkje nemen bij het Nationaal Park Duinen van Ameland.

Wat je ook kiest, dichtbij op vakantie gaan is altijd een goed idee! Je bent sneller thuis als er iets gebeurt en je hoeft niet zo ver te reizen. Bovendien zijn er genoeg leuke plekken om te bezoeken, dus je zult je nooit vervelen! Kies bijvoorbeeld voor de Waddeneilanden of Duitsland en laat je verrassen door wat deze mooie bestemmingen te bieden hebben!

Geef een reactie