Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Met de fiets op vakantie gaan naar Frankrijk 

0

Ben jij een echte fietsliefhebber en doe jij liever niets anders dan de gehele dag fietsen door prachtige natuurgebieden? Dan moet jij zeker weten een keer met de fiets op vakantie gaan naar het zuiden van Frankrijk. Frankrijk is namelijk een enorm groot land waar talloze prachtige bergachtige natuurgebieden te vinden zijn. Het is dus zeker ook een uitdaging want je moet bergen beklimmen met je fiets, maar je gaat zeker weten een leuke tijd tegemoet. In dit artikel vind je meer informatie over met de fiets op vakantie gaan naar Frankrijk. 

 

Zorg dat je fiets in orde is 

Als jij met de fiets op vakantie wilt gaan naar Frankrijk dan is het echt enorm belangrijk dat je fiets in orde is. Je gaat namelijk enorme afstanden fietsen in gebieden waar vrijwel geen winkels te vinden zijn. Mocht er iets stuk gaan aan je fiets waardoor je niet meer verder kan fietsen, dan is de kans groot dat je tientallen kilometers moet lopen en dan moet je ook nog hopen dat er maar een winkel in de buurt is waar jij je fiets kan laten maken. Laat daarom de gehele fiets controleren door een fietsenmaker in Nederland. Daarnaast is het ook handig om altijd een reparatieset mee te nemen zodat je zelf kleine reparaties kan uitvoeren.

 

Schaf een bagagedrager voor de auto aan 

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij zelfstandig helemaal naar Frankrijk gaat fietsen want dan kan je net zo goed een fietsvakantie in Nederland of België organiseren. Als je over een camper of een caravan beschikt, dan is er vaak ruimte beschikbaar waar jij meerdere fietsen kan stallen. Natuurlijk heeft niet iedereen die luxe en moet je de fietsen dus meenemen met de auto. Veel mensen kiezen ervoor om de fietsen op het dak van de auto te plaatsen, maar de beste keuze die je kan maken is het aanschaffen van een bagagedrager voor de auto waar jij de fietsen op kan plaatsen. 

 

Een accommodatie in Frankrijk vinden

Na een dag fietsen in de prachtige natuurgebieden van Frankrijk zul je zeker uitgeput zijn en daarom is het belangrijk dat je een accommodatie in Frankrijk vindt. Je wilt natuurlijk ook gewoon over een bed beschikken waar je kan slapen. Je kan daarom het beste eens kijken naar een wellness huisje dat is voorzien van een jacuzzi, maar ook kan je kijken naar een Ardennen huisje met zwembad.

 

Geef een reactie