Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Kan een hoortoestel voor jou handig zijn?

0

Er zijn verschillende redenen waarom jij een hoortoestel nodig kunt hebben. Het is namelijk niet zo dat er maar één oorzaak is van gehoorschade. Je kunt ermee geboren worden, het kan komen door ouderdom of door schade die je hebt opgelopen bij een gebeurtenis. Wanneer je last hebt van je gehoor kun je ervoor kiezen om een expert op dit gebied op te zoeken. Een audicien kan je namelijk helpen te bepalen of je beter af bent met een hoortoestel. Je kunt namelijk niet zomaar een hoortoestel krijgen op elke plek.

 

Wat is een hoortoestel?

Een hoortoestel is een apparaat dat je kunt krijgen wanneer je last hebt van hoorproblemen. Met de technieken die we vandaag de dag hebben is het namelijk mogelijk om geluiden luider te laten klinken dan ze daadwerkelijk zijn. Wel is het goed om te weten dat het pas echt helpt wanneer je een gehoorverlies hebt van meer dan 35 decibel. Om erachter te komen hoeveel last jij hebt van je gehoor is het nodig om naar een audicien te gaan. Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Je hebt een grotere variant die achter je oor wordt gevestigd met een buisje dat je oor in gaat. Ook heb je een kleinere variant die in je oor wordt geplaatst en amper te zien is voor anderen. Buiten de verschillende varianten hoortoestellen die je kunt krijgen zijn ook de instellingen van het hoortoestel anders. Deze worden door een audicien ingesteld om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

Hoe kun je een hoortoestel krijgen?

Het kopen van een hoortoestel is niet zomaar overal mogelijk. De enige mensen die een hoortoestel aan je mogen geven zijn mensen die hier een speciale opleiding voor hebben gehad. Een audicien wordt opgeleid om mensen alles te kunnen vertellen over het gehoor. Wanneer je naar een audicien gaat zul je zien dat je eerst een hoortest moet doen. Vervolgens zal er gebruik worden gemaakt van apparatuur die helpt meten hoe slecht je gehoor is. Je kunt zelf naar een audicien gaan, of op zoek gaan naar een audicien aan huis. Deze persoon zal je het beste kunnen helpen met je gehoorproblemen. Het hoortoestel zal worden aangepast aan jouw als persoon. Iedereen heeft wat anders nodig en het verkopen ervan is dan ook niet nodig. De prijs wordt overigens meestal al gedekt door de verzekering. Je hoeft hierbij dus niet te letten op of je de kwaliteit van het hoortoestel wel kunt betalen.

Geef een reactie