Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Jaloezieën of een gordijn?

0

Veel mensen kunnen geen keuze maken tussen jaloezieën of gordijnen. Ook zijn er mensen die niet kunnen kiezen omdat ze niet precies weten wat een jaloezie is. Beide soorten raambekleding kunnen een uitstekende aanvulling op de inrichting van je woon-, slaap- of zolderkamer zijn. Voordat je een jaloezie koopt is het wel zeer belangrijk dat je weet wat een jaloezie precies is. In dit artikel vind je daar meer informatie over en wellicht wordt het kiezen uit de verschillende soorten raambekleding dan iets eenvoudiger. 

 

Wat is het verschil?

Het is eerst belangrijk om het verschil tussen een gordijn en een jaloezie te weten. Een gordijn kent iedereen wel aangezien vrijwel iedereen een gordijn in zijn of haar huis heeft hangen. Dit zijn de bekende gordijnen die aan het plafond bevestigd zitten en je eenvoudig kan openschuiven als je behoefte hebt aan meer zonlicht. Jaloezieën worden vaak verward met lamellen en dat is vrij logisch. Alleen zijn het twee verschillende dingen. Jaloezieën zijn namelijk van hout en stof gemaakt en de latten zitten ook aan elkaar vast. Jaloezieën worden daarnaast ook rolgordijn 180 breed genoemd. Jaloezieën kan je namelijk eenvoudig oprollen als je meer behoefte hebt aan zonlicht.

 

Past het bij je inrichting?

Gordijnen passen wel in iedere inrichting aangezien gordijnen in duizenden verschillende kleuren en modellen verkrijgbaar zijn. Bij jaloezieën is dit helaas niet het geval en jaloezieën passen daarom ook niet in iedere inrichting. Als je een industriële of moderne inrichting hebt, dan kan je prima jaloezieën nemen. Er zijn namelijk houten jaloezieën die perfect zijn voor moderne inrichting en aluminium jaloezieën die dan weer perfect zijn voor een industriële inrichting. 

 

Koop op maat

Het is erg belangrijk dat jij raamdecoratie op maat laat maken. Elk kozijn en ook elke woning is verschillend van formaat. Voor producenten die gordijnen en jaloezieën produceren is het onmogelijk om een vaste maat te hanteren. Je kan daarom het beste raambekleding en raamdecoratie op maat laten maken door een specialist. Vaak vind je deze specialisten in een winkel die zich voornamelijk richt op het verkopen van raambekleding en raamdecoratie, maar ook kan jij je gordijnen en jaloezieën op maat laten maken door een webwinkel waar jij de gordijnen of jaloezieën hebt gekocht. Vaak vragen zij tijdens het bestellen al naar de afmetingen. Het is dan erg belangrijk dat je wel de juiste afmetingen doorgeeft.

Geef een reactie