Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Hoe kun je op een verstandige wijze een crypto portfolio opbouwen?

0

Veel mensen hebben de succesverhalen van crypto miljonairs via social media of de televisie meegekregen en hierdoor is de populariteit van de cryptomarkt toegenomen. Deze relatief jonge markt, die bestaat uit coins en tokens die op de blockchain technologie werken, is een zeer volatiele markt. Daarom groeit de groep mensen die wil beginnen met het investeren in crypto. Echter, hoe start je met het investeren in crypto en hoe bouw je een portfolio op de juiste manier op?

Zo bouw je een crypto portfolio!

Er zijn veel manieren om een crypto portfolio op te bouwen en op een verstandige manier te investeren. Een gedetailleerde investeringsstrategie hangt af van je persoonlijke doelen, maar in grote lijnen zijn enkele tips op elke investeerder van toepassing. Zo is het belangrijk dat je eerst onderzoek doet voordat je start met investeren. Lees whitepapers, volg nieuwsberichten en analyseer technische gegevens om een begrip te krijgen van de toekomstige groeipotentie van verschillende munten.

Daarna is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld je wil investeren. Aan de hand van dit bedrag kun je een verdeling maken. Het wordt altijd aanbevolen om in meerdere cryptocurrency’s te investeren en niet al je geld in één cryptocurrency te steken. Zo kun je jouw risico spreiden en hierdoor je risico beperken. Deze manier van investeren wordt ook wel diversificatie genoemd. Om een gebalanceerd crypto portfolio te hebben, is het verstandig om een groot deel van je investering in stabiele cryptomunten te investeren.

Ethereum en Bitcoins kopen met de helft van je investeringsbedrag is bijvoorbeeld een goed begin. Het overgebleven deel van je vermogen kun je in andere altcoins en stablecoins stoppen. Veel investeerders vergeten om stablecoins aan te houden, maar deze kunnen erg goed van pas komen! Wanneer de markt corrigeert kun je deze stablecoins gebruiken om bijvoorbeeld goedkoper crypto te kopen. Blijft daarom altijd verschillende cryptocurrency's monitoren, de Avalanche koers bekijken kan hier een voorbeeld van zijn. 

Houd rekening met de risico’s van het investeren

Houd er rekening mee dat het beleggen in cryptocurrency's een hoog risico met zich meebrengt. De cryptomarkt is een zeer volatiele markt, waardoor de waarde van verschillende cryptocurrency's zeer snel kan veranderen. Het is belangrijk om alleen geld te investeren dat je bereid bent te verliezen. Als je overweegt om te beginnen met beleggen, is het aan te raden om professioneel advies in te winnen voordat je begint met beleggen. Zo voorkom je beginnersfouten, waardoor je een hoop geld kunt besparen! 

Geef een reactie