Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Het gebruiken van een auto zonder er een te kopen

0

De economie verandert door de jaren heen enorm, net zoals de markt van auto’s. Waar het vroeger heel normaal was om een auto te kopen zijn de financiële situaties van mensen erg veranderd. Door de hoge rentestand en inflatie over de afgelopen jaren wordt het steeds minder aantrekkelijk om een lening af te sluiten. De kosten van het kopen van een auto zijn enorm en ook nadat je een auto in je bezit hebt, brengt het een hoop nadelen met zich mee.

 

Waarom zou je niet kiezen voor het kopen van een auto?

Wanneer je ervoor kiest om een auto te kopen zul je ervaren dat de waarde van deze auto binnen 5 jaar ongeveer is gehalveerd. Je kunt het kopen van een auto dus niet zien als een goede investering. Bovendien zul je ook nog wegenbelasting, een verzekering en eventuele schade moeten vergoeden. Zeker als je de auto niet veel nodig gaat hebben zijn dit enorme kosten voor maar een relatief klein voordeel. Er zijn namelijk ook andere opties waar je veel minder nadelen hebt en ook een stuk minder risico zult lopen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een auto te huren, gebruik te maken van een deelauto amsterdam of te doen aan car sharing. Al deze vormen geven je een stuk meer vrijheid en bovendien kun je nog steeds gebruik maken van een auto. 

 

Wat houdt carsharing nou eigenlijk in?

Je kunt op een hoop verschillende manieren een auto huren. Je kunt dit doen bij een dealer die je voor een bepaalde tijd een auto huurt. Hierbij zul je over het algemeen wel duur uit zijn als je naar de kosten gaat per dag kijkt. Bovendien kun je de huurovereenkomsten niet gratis veranderen als je plannen zich aanpassen. Ook kun je ervoor kiezen om een auto te shortleasen. Dit is pas mogelijk wanneer je langer dan dertig dagen gebruik wilt maken van de auto, maar het is wel een stuk goedkoper dan de ouderwetse vorm van huren. Je zult in dit geval misschien wel dagen hebben waarop je de auto niet nodig hebt en toch betaald. Ook kun je nog kiezen voor car sharing. Car sharing houdt in dat je een auto huurt van een andere particulier. Deze persoon stelt zijn of haar auto tot beschikking wanneer de auto niet nodig is. Dit kan gaan over een dag, maar ook over een week of maand. Bovendien is het huren vaak een stuk goedkoper dan als je naar een dealer gaat.

Geef een reactie