Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Goed beschermd tegen ziektes op reis

0

Op reis gaan is niet zonder gevaren. Ook moet je goed voorbereid op reis gaan om zo alles soepel te laten verlopen. We willen niet graag voor onverwachte omstandigheden komen te staan. Vooral wanneer we op reis gaan naar een ander continent komen er nog veel meer voorbereiding aan te pas. In een ander content gelden weer andere regels dan in Europa. In Europa is er vrij verkeer van goederen en arbeid, hierdoor kunnen we ook makkelijk over de grens bij verschillende landen in Europa. Buiten Europa is dit een stuk moeilijker en moeten er vaak veel dingen worden geregeld voordat je over de grens mag. Vaak willen ze weten waarom je in het land komt en voor hoe lang. Wanneer dit langer is dan 30 dagen moet je vaak een visa aanvragen om langer te mogen verblijven in het land. Ook worden er soms anderen dingen verplicht, voordat je het land in mag.

Vaccinatie

Een van deze verplichtingen zijn vaak vaccinaties. In andere gebieden dan je eigen leefgebied zijn er anderen ziektes die voorkomen. De bevolking is daar bestand tegen anderen ziektes dan wij. Als we op reis gaan in een gebied waar een bepaalde ziekte veel voorkomt moeten we ons beschermen tegen deze ziekte. Ons lichaam kent deze ziekte niet en iedereen van de bevolking is er wel beschermd tegen. We beschermen onszelf door een reisprik te nemen tegen deze ziekte of ziektes die voorkomen in het land(en) waar we naartoe op reis gaan. Door deze vaccinatie zijn wij ook beschermd tegen de ziekte en worden we er in ieder geval niet heel erg ziek van. Op internet is eenvoudig te vinden welke landen welke vaccinaties verplichten. Er zijn vaak ook aanbevolen vaccinaties, deze vaccinaties worden aanbevolen. Stel je gaat naar Kenia een Oost-Afrikaans land dat bekend staat op zijn gevarieerde flora en fauna met een tropisch klimaat en 80 verschillende wilde zoogdieren en duizenden vogelsoorten, waardoor het een populaire safari vakantiebestemming is. Dan moet je de volgende vaccinaties Kenia nemen. Voor Kenia zijn er geen verplichte vaccinaties. Wel worden er veel vaccinaties aanbevolen. Zoals DTP, Rabiës, Hepatatis A, Gele koorts en de Mazelen. Gelukkig zitten veel van deze vaccinaties in het Rijksoverheidsprogramma, waardoor we als kind al volledig beschermd zijn tegen deze ziektes. Wel is het handig om te checken of deze nog geldig zijn om te kijken of je wellicht nog een herhaalprik nodig hebt. Een gele koorts vaccinatie hebben we vaak niet. Wanneer je vanuit een land komt of reist door een land met een hoge risico voor gele koorts ben je verplicht om een vaccinatie tegen de ziekte te halen. Gele koorts wordt namelijk verspreid via muggen die het virus via een beet overdragen. Na 3 tot 6 dagen na infectie treden de eerste symptomen op. Omdat vaccineren tegen gele koorts meer bijwerkingen heeft dan andere vaccinaties dien je met een deskundige te overleggen of het verantwoord is voor jou. 

Malaria

Naast de vorig genoemde ziektes zijn er veel reisgebieden waar malaria voorkomt. Je moet je goed beschermen tegen deze muggenbeten. Ook het gebruik van malariatabletten kan handig zijn om malaria te voorkomen. Per persoon is het aantal malariatabletten anders, laat je daarom adviseren door een deskundige.

Geef een reactie