Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Een tweedehands traplift via een Wmo-vergoeding

0

Ouderdom zorgt er vaak voor dat mobiliteit afneemt. Dit komt door allerlei fysieke veranderingen die zich in ons lichaam voltrekken, en dat kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Mobiliteitsproblemen kunnen echter ook voorkomen bij jonge mensen. Er zijn verschillende oorzaken van mobiliteitsproblemen. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse oplossingen voor dit probleem. Steeds vaker wordt er gekozen voor een traplift. Een traplift zorgt ervoor dat je jezelf makkelijk door het huis kunt verplaatsen. Zeker een steile trap is soms gewoon veel te veel gevraagd. Een tweedehands traplift kan dan uitkomst bieden. Bovendien kun je tegenwoordig een tweedehands traplift aanschaffen met behulp van een Wmo-vergoeding. Maar waar kun je een Wmo-vergoeding krijgen? En welke soorten vergoedingen zijn er? In deze blog geven we uitgebreid antwoord op deze vragen.

Hoe werkt een traplift vergoeding?

Bij de gemeente kun je traplift vergoeding aanvragen. Dit kun je doen bij een speciaal Wmo-loket. Vervolgens wordt de aanvraag door de gemeente beoordeeld. Een Wmo-consultent komt vervolgens bij je thuis om de situatie te beoordelen. Na het gesprek ontvang je een goedkeuring of afwijzing voor de Wmo-vergoeding. Er zijn twee verschillende soorten trapliftvergoedingen, namelijk Wmo in natura of een vergoeding vanuit persoonsgebonden budget. In beide gevallen betaal je zelf een eigen bijdrage. 

Wmo-vergoeding in natura

Op het moment dat je een goedkeuring ontvangt voor een vergoeding, ontvang je standaar een Wmo in natura. Dit houdt in dat de gemeente de traplift volledig verzorgt. Dit betekent wel dat de gemeente ook de kleur, trapliftleverancier en het model kiest. Het kan voorkomen dat de gemeente speciale afspraken heeft met een bepaalde leverancier. Het is niet mogelijk om een eigen voorkeur aan te geven. 

Wmo-vergoeding via het persoonsgebonden budget

Bij een persoonsgebonden budget, ofwel pgb, stelt de gemeente een budget beschikbaar. Je hebt dan de mogelijkheid om de traplift zelf te verzorgen. Hierdoor heb je volledig de vrijheid om een trapleverancier, kleur en model naar wens te kiezen. Steeds meer mensen maken de keuze voor een tweedehands traplift van 123Trapliften, en dat is niet zonder reden. 

Waar kun je een tweedehands traplift kopen?

Wil je graag een traplift kopen? 123Trapliften heeft een breed aanbod aan verschillende soorten tweedehands trapliften beschikbaar. Tweedehands trapliften zijn tot wel 50% goedkoper. Daarnaast zijn ze ook nog eens beter voor het milieu. 123Trapliften heeft tweedehands trapliften van de beste merken! Ze werken met Otolift én ThyssenKrupp tweedehands trapliften, de grootste merken op de Nederlandse markt. Kies bijvoorbeeld voor een Traplift Swing wenteltrap, of ga voor een Rechte Levant Classic. De mogelijkheden bij 123Trapliften zijn oneindig.

Geef een reactie