Druk op "Enter" om naar inhoud te gaan

Een nieuwe vrieskast kopen

0

Een van de meest actuele onderwerpen de laatste tijd is energieverbruik. Dat is natuurlijk ook niet heel erg gek met de huidige prijzen. Het is daarom nu extra belangrijk om de juiste apparaten aan te schaffen. Al helemaal wanneer je een horecakeuken hebt. In deze keukens zijn de apparaten vaak nog een slag groter dan in de meeste huishoudens. Dus dit betekent vaak ook dat ze meer energie gebruiken. Ook worden de apparaten in een professionele keuken vaak intensiever gebruikt dan die in een keuken bij iemand thuis. En juist om al die redenen is het van groot belang dat je als horecaondernemer goed oplet welke apparaten je in de keuken zet. Een goed voorbeeld daarvan is het kijken naar verschillende vrieskasten. Bij vrieskasten kan er namelijk een heel groot verschil zitten tussen het energieverbruik bij verschillende modellen. Dit kan dus direct heel veel invloed hebben op de energierekening. 

Typen vrieskasten

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vrieskast is het handig om te weten wat voor soort type vrieskast je zoekt. Heb je ruimte voor een staand model met openslaande deuren, of juist liever een schuifdeur, of een vrieskast die onder de bar past. Bij veel vrieskasten kan een glazen deur handig zijn als je direct wil kunnen zien wat er op voorraad is, of iets wil presenteren aan klanten bijvoorbeeld. Maar wanneer de vrieskast in de keuken staat kan je ook voor een geblindeerde deur gaan. Dit kan fijn zijn voor de opslag van producten. Welk type vrieskast jouw bedrijf nodig heeft hangt heel erg af van wat het doel en de plek van de vrieskast is. Dit verschilt dus heel erg per bedrijf. 

Verschillende soorten koelingen

Iets wat wel voor elke vrieskast geldt is dat je kan kiezen tussen twee soorten manieren van koelen. Zo kan de vrieskast gekoeld worden door statische koeling. Dan zit er een koude achter plaat in de koelkast. Dit is vergelijkbaar met een koeling thuis. Een statische koeling wordt vaak gebruikt als de vrieskast maar een aantal keer per dag opengaat. Wanneer dit niet het geval is en de deur veel vaker opengaat, dan is het beter om te kiezen voor een geforceerde koeling. Hierbij wordt met veel kracht koude lucht de vrieskast ingeblazen om de temperatuur op pijl te houden. Dit maakt helaas wel meer geluid. De keuze hierin is dus afhankelijk van hoe vaak de deur opengaat. Bij beiden gevallen is het dan belangrijk om per koelkast nog naar het energielabel te kijken. Dit loopt van A tot en met G, waarbij A het zuinigst is. Dit kan van belang zijn voor de energierekening en het milieu.  

Geef een reactie