reisverzekering

Vaak niet verzekerd bij reisorganisaties en uitgaan in vakantieland

Veel jongeren haasten zich met grote spoed in Zuid-Europa om te genieten van een welverdiende vakantie na een jaar hard studeren. Zonder toezicht van de ouders of leraren kan er eindelijk flink wat stoom worden afgeblazen. Dat is natuurlijk fijn, maar daar schuilt ook een gevaar in. Jongeren en studenten boeken hun zonvakantie vaak bij een jongerenvakantiespecialist en laten de drank rijkelijk vloeien tijdens het uitgaan. Een ongelukje is snel gebeurd en niet zelden zijn opgeschoten jongeren doelwit van zakkenrollers en overvallers. De reisorganisatie zal vaak ondersteuning bieden waar zij kunnen, maar voor de bijkomende financiële schade dien je zelf op te draaien. Kortom: een reisverzekering of annuleringsverzekering is vrijwel nooit inbegrepen.

Wat is handig om te kiezen

Het is niet heel eenvoudig om te adviseren voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering te kiezen. Een kortlopende reisverzekering sluit je voor een korte periode af, meestal zolang als de vakantie of reis duurt. Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar door geldig. Deze is uiteraard duurder, maar als je vaker onderweg bent kan dit wel degelijk een stuk verstandiger zijn. Ga je slechts één keer op vakantie dan is een kortlopende verzekering een voordelige keuze. Bedenk dan wel wat je opneemt in de polis. Ga je op wintersport, dan is wintersportdekking bijvoorbeeld een must. Bij een doorlopende reisverzekering moet je dan weer rekening houden met de meerdere tripjes die je maakt. De website Goedkoopste Reisverzekering biedt antwoord op dergelijke dilemma’s en helpt je de voordeligste te vinden welke past bij jou vakantie(s).

Veiligheid tijdens het stappen

Het vermijden van gevaarlijke situaties tijdens het uitgaan kan heel wat leed schelen. Het afsluite van een reisverzekering geeft dan wat rust en een geborgen gevoel, het meest prettige is wanneer je er natuurlijk helemaal geen gebruik van hoeft te maken. Wie wilt er nu in het ziekenhuis belanden of zijn dure Prada-zonnebril verliezen? Deze 3 tips zorgen voor een onbezorgde stapavond:

  • Drink niet teveel; heel cliché, maar daardoor niet minder waar. Wie nuchter is, is ook een stuk scherper en zal niet zo snel in bijvoorbeeld een stuk glas stappen of zijn portemonnee verliezen
  • Pin vantevoren wanneer je nog nuchter bent en het liefst in het bijzijn van vrienden of vriendinnen. Dit geldt logischerwijs ook voor het stappen.
  • Blijf overdag een beetje uit de zon en smeer je goed in. Wanneer je op stap gaat ben je na veel zonnen een stuk sneller moe en wederom beschoten als je alcohol nuttigt.

1 comment on “Vaak niet verzekerd bij reisorganisaties en uitgaan in vakantielandAdd yours →

Geef een reactie