Daten

Uitgaan in Oud Zuid

Uitgaan in Oud Zuid? Het eerste waar je misschien aan denkt is ‘koude kak’ van de PC hoofdstraat. Klopt die heb je daar zeker zitten maar er is nog veel meer te beleven dan het stijve geode van out en nieuw geld. Als je de PC niets vind dan vind je in de directe buurt al een paar leuke eetcafés waar je wel de gezelligheid vindt

Willemspark gebied. Een van de ontmoetingsplekken is Brasserie Joffers aan de Willemsparkweg 163 op de hoek met de Cornelis Schuytweg. Het terras leent zich er uitstekend voor op te zien en gezien worden. Achter je grote zonnebril kan je ongegeneerd kijken. Aan de overkant heb je Nicolette van Dam. De slagersdochter weet als geen ander hoe een broodje voor de lunch moet smaken.  De koffie of thee met iets lekkers haal je bij WPA George.

Schinkelbuurt. In dit gezellige buurtje zit Ron Blaauw met zijn aangepaste menu om maar vooral geen sterren meer te halen. Da’s ook niet nodig. De prijzen zijn aangepast op het ‘tappas achtige’ concept. Op het rijtje van de Amstelveenseweg hebben we maar liefst 28 restaurants en horeca gelegenheden geteld. De plek om te gaan eten, ook als je nog niet weet waar je zin in hebt.

Om er een paar uit te pikken. Bar Franklin is een soort cocktail bar en is sinds de start altijd gezellig druk op de vrijdag en zaterdag. Café Mechelen is uit het niets door iedereen ontdekt. Het zit naast de Dirk op de schinkelkade. Het stads café is wel erg gehorig en zit op woensdag tot zaterdag stampen vol, mede door het goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor de betere terrassen zal je naar de Pijp moeten gaan of in de heerlijke Vondeltuin (Vondelingang bij Amstelveenseweg).

Als je dan toch In de pijp bent kan je daar het beste het nachtleven in gaan. Diverse barretjes en kroegen om je daar tot diep in de nacht je te vermaken. Onze voorkeur gaat uit naar Café Buiten/Binnen (Ruysdaelkade 115) en Café Barca (aan Marie Heinekenplein). Heerlijk Oud Zuid.

Lees meer over fietsen in Amsterdam

0 comments on “Uitgaan in Oud ZuidAdd yours →

Geef een reactie