Amsterdam-gracht

Terras openingstijden in Amsterdam

Amsterdam bruist!  En dat is ondanks te krappe openings- en sluitingstijden. Doet zelfs een beetje provinciaals aan als je op een warme zomeravond om 24.00 van het terras af moet om binnen je biertje verder op te drinken. Het kan per stadsdeel verschillen maar veel later dan middernacht gaat hm niet worden. Wat zou de stad opknappen als we dit nu eens los laten. Het is toch heerlijk om op zwoele zomeravonden door te pakken op het terras.

Regels voor veel Amsterdammers regels. Handhaving controleert pro actief en 1 of meerdere klachten van buurtbewoners komt je vergunning al in gevaar. Niets de mantel der liefde. Tja, het is Amsterdam op zijn smalst.

Het lijkt de lokale politici zich ook niet te deren en gaan niet in protest tegen beslissing van de burgemeester. Hij is eindverantwoordelijk maar voor wat eigenlijk?  Orde verstoringen als er een terras langer open blijft op een warme zomeravond?

Er zijn nagenoeg geen uitzonderingen op deze spelregels. Wel is er op koningsnacht (de nacht voor koningsdag) een weekend regime en dat geldt ook indien het Oud & Nieuw niet om jet weekend valt.

We hebben de beruchte openingstijden van het internet bij de gemeente vandaan geplukt. Hieronder de openingstijden (maar dit zijn dus niet de openingstijden voor de terrassen)

  • Dagzaak is open van 07.00 uur tot 01.00, weekend tot 03.00 uur
  • Avondzaak is open van 09.00 tot 03.00, weekend tot 04.00 uur
  • Nachtzaak is op van 09.00 tot 04.00 uur, weekend 05.00 uur

Vooral de nachtzaak is meestal een uitgaansgelegenheid waarbij je doorgaans niet om 9 uur s morgens binnen komt.

Lees ook het artikel over 10 minder bekende activiteiten in Amsterdam en Fietsen in Amsterdam 

0 comments on “Terras openingstijden in AmsterdamAdd yours →

Geef een reactie