kinderfeestje

Kinderfeestje, 4 tips!

Een van de allermooiste momenten van het jaar, naast Sinterklaas, waar maanden en weken naar uit wordt gekeken door je kinderen. “Papa, hoeveel nachtjes slapen?” en “wat gaat we doen met mijn verjaardag”. Met deze vragen wordt in ieder geval de verjaardag niet vergeten en geef je ruim de tijd om er over na te denken wat je dit jaar wilt organiseren, en liefst iets origineels. Hieronder een paar tips.

De allerbelangrijkste tip is het buiten de deur te organiseren. Hoeft niet duur te zijn maar als het even kan zorg dat je de ‘chaos’ buiten de deur houdt. Denk aan een park of speeltuin in de buurt. Het feestje duurt dan net zolang tot dat je weer naar huis gaat. Niet plakkende ouders of ouders die het wel lekker vinden om de kids iets langer bij je te dumpen. Als je het op een locatie iets organiseert heb je de herrie, chaos en de pijnzooi bij een ander. Betalen en weer naar je schone huis.

Tweede tip is het uitbesteden van de activiteiten. In een theater kunnen we mooi naar een voorstelling kijken, vooraf of achteraf de cadeautjes via een spelletje laten uitpakken door de jarige. Taart, limonade en klaar is kees.  Ook kan je kiezen voor een clown, goochelaar of een entertainer. Voor oudere kids een workshop in maken van armbandjes of spoedcursus in flirten. Maar laat vooral een ander het regelen. Ook dit hoeft niet duur te zijn als het met maar slim aanpakt.

Derde belangrijke tip is een ‘slot’ te zetten op het aantal deelnemers. Niet een complete klas van 35 leerlingen maar een klein groepje. Hierdoor houd je het overzicht en kan je zonder preventieve paracetamol de dag goed door komen. Keerzijde is dat ook niet iedereen je kinderen op zijn beurt je weer uitnodigen. En zo voorkom je dat je de rest van het jaar ieder weekend een verjaardagsfeestje heb.

Ten slotte de vierde en laatste tip. Ga googelen. Er is genoeg op het internet te vinden over kinderfeestje om tot een succes te brengen. Ga niet zelf klooien! Naast inspiratie kan je ieder jaar weer een origineel event uit de hoge hoed trekken waarbij outsourcing het sleutelwoord is.

0 comments on “Kinderfeestje, 4 tips!Add yours →

Geef een reactie