Barqo Kroatië-

Istrië: de parel van Kroatië

De meest westelijke provincie van Kroatië is Istrië. Deze provincie wordt grotendeels omringd door kust, wat Istrië automatisch een populaire vakantiebestemming maakt. Bekende hotspots in deze provincie zijn de Euphrasius Basiliek, de Plitvice Meren en Pula. Sommige bezienswaardigheden staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Lees snel verder om de mooiste highlights van Istrië te ontdekken.

Het amfitheater in Pula

Pula is de grootste stad van Istrië. Het is een gezellige en tevens toeristische stad waar je goed kunt winkelen. Maar je vindt er ook een enorm amfitheater. Dit theater is één van de grootst bewaarde amfitheaters ter wereld en is duizenden jaren terug gebouwd door de Romeinen. Overdag kun je hier in alle rust rondlopen en het imposante gebouw bekijken. Ga je in de zomer naar Istrië? Dan is de kans groot dat er in het amfitheater een voorstelling gehouden wordt. Van een opera tot een filmvoorstelling: een echte aanrader!

Plitvice Meren

Eigenlijk liggen de Plitvice Meren niet in Istrië, maar een bezoekje aan de oogverblindend mooie wateren kun je niet overslaan. De meren liggen in een nationaal park wat niet alleen de meren maar ook de natuur er omheen zeker de moeite waard maakt voor een tripje. Dit natuurwonder trekt jaarlijks duizenden bezoekers en wij snappen wel waarom. Met de gigantische watervallen en helderblauwe meren kijk je je ogen uit. Het park telt in totaal zestien meren en ruim negentig watervallen. Je bent dus wel even zoet met een uitstapje naar de Plitvice Meren.

Havenstadje –  Umag

Dit kleine havenstandje wordt omringd door een prachtige blauwe zee. Het is een iets minder toeristische plek van Istrië maar net zo mooi als de toeristische plekken. Vanwege de prachtige blauwe zee kun je hier goed duiken en bootje varen. Een boot huren in het Kroatische havenstadje Umag geeft je de kans om op een ontspannen manier het stadje in je op te nemen.

Langs de kust- Pula

Naast Umag kun je ook een boot huren in Pula voor een leuke dagbesteding. Met de boot kan je namelijk langs de kust van Istrië varen. Hier vind je veel kleine onbewoonde eilandjes die je zeker niet wilt missen.

Eufrasiusbasiliek – Poreč

Als je in Poreč bent, breng dan een bezoek een de Eufrasiusbasiliek. De mozaïeken uit de 6e eeuw zijn het opvallendste kenmerk van de basiliek. Dit wordt zelfs gezien als één van de mooiste illustraties ter wereld van de Byzantijnse kunst. Vanaf de klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over Poreč.