Gast blog

Beginnen met waterpijp roken?

Het is niet onbekend dat mensen houden van uitgaan. Gezellig samenkomen met vrienden en nieuwe mensen ontmoeten. Bij uitgaan wordt vaak gedacht aan clubs en festivals. Maar ook shisha lounges worden steeds populairder. Vooral jongeren roken vaak voordat ze naar de club gaan. Naast shisha lounges is het ook populair om thuis een eigen waterpijp te hebben. Een waterpijp kopen kan online of in de vele winkels op straat. Maar wat maakt het roken van een waterpijp nou zo populair en waar moet je op letten?

Wat is een waterpijp. Een waterpijp wordt gebruikt om pijp- of fruittabak mee te roken. Het bestaat uit een stang, vaas, kolenschaaltje, ventielkogel en tabakskop. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten te koop. Hierover is online veel informatie te vinden om te kijken welke precies bij jou past. De tabak in de waterpijp wordt vermengd met honing, stroop en gedroogd fruit. Er zijn oneindig veel smaken om uit te kiezen, maar de favoriete smaak in west-Europa is appel. De tabak bevat meestal nicotine, maar het is ook verkrijgbaar zonder.

Waarom roken jongeren. Het roken van een waterpijp is populair omdat het een sociale activiteit is. Als je samen rookt is er een gevoel van samen zijn. Het roken hiervan wordt dan ook vaak gedaan onder groepen vrienden. De waterpijp wordt dan gedeeld met de groep. Omdat er verschillende smaken verkrijgbaar zijn is het ook aangenamer om een waterpijp te roken in plaats van een sigaret. Een ander voordeel voor het roken van een waterpijp is dat deze makkelijk zijn in gebruik. De meeste traditionele waterpijpen werken hetzelfde dus als je het door hebt kan je ze allemaal gebruiken. Om te beginnen moet de vaas gevuld worden met voldoende water. Daarna plaats je de stang in de vaas en rookwaar in de kom. De rookwaren hoeven alleen nog aangestoken te worden en het is klaar voor gebruik.

De beste ervaring. Als je voor het eerst een waterpijp gaat roken, wil je natuurlijk weten hoe je dit het beste kan doen. Er zijn enkele tips om jouw ervaring nog beter te maken. Stop bijvoorbeeld ijswater in de vaas. Dit geeft verfrissende koele lucht wat lekkerder is dan normaal water. Ook kan je water helemaal weglaten en in plaats daarvan een andere vloeistof gebruiken. Dit kan elke drank zijn wat je wilt, denk maar aan fris of limonade. Het is ook mogelijk om dikkere rook te creëren, dit doe je door een klein beetje melk toe te voegen. Zorg er wel voor dat de waterpijp na gebruik goed wordt schoongemaakt.