Dance-, trance- en hardstylefestivals

Een opkomend fenomeen: met een gigantisch grootaantal festivalgangers op één plaats naar de beste artiesten/dj’sluisteren. Festivals zijn weer helemaal hip! Een lange tijd gaf er niemand iets om festivals; vandaar dat ze er een periode tussenuit zijn geweest! In ons kleine landje bestaat het aanbod festivals op dit moment uit maar liefst 514 verschillende festivals. Ieder weekend heeft de muziek liefhebbende Nederlander de keuze uit minstens 2 verschillende feesten. Het mooie van dergelijke feesten is toch wel dat men maar eenmalig hoeft te betalen voor het zien van meerdere artiesten.

Vaak gaat men naar een concert van een artiest! Een festival maakt het mogelijk om kennis te maken met artiesten/dj’s waarvan je op voorhand zou zeggen dat je er niet naar toe zou gaan!

De feesten
Amsterdam, de uitgaanstad bij uitstek, organiseert ieder jaar het Awakenings festival. Awakenings, een technofestival, staat bekend om haar gigantisch vette line-up (lees: de artiesten/dj’s die er komen draaien). Zo hebben ’s werelds grootste dj’s zoals Avicii en David Guetta er gedraaid. Ook aankomend jaar wordt Awakenings weer georganiseerd. Dit jaar heeft deorganisatie bekend gemaakt meer te kiezen voor opkomende artiesten/dj’s.

Andere bekende festivals zijn:
– Tomorrow land;
– Decibel;
– Intents;
– Tomorrow world;
Het laatste festival, Tomorrowworld, is toch wel hét grootste en veste festival dat er te vinden is. Enig nadeel: je moet er voor naar Amerika. Dit jaar stond er een line-up om je vingers-bij-af-te-likken! Zo stonden er afgelopen jaar (2014) o.a. Avicii, David Guetta, Tiësto en Martin Garrix. Buiten het feit dat er gerenomeerde artiesten op de mainstage aanwezig waren kreeg jong talent ook de kans van de organisatie. Zo draaide o.a. Kygo, een 24-jarige Noorse dj/producer, een heerlijke set. Andere jonge artiesten, die een kans kregen van de organisatie, zijn Thomas Jack en Zedd! Waarbij de laatste natuurlijk al een jaartje of twee doorgebroken is met zijn nummer ‘Clarity’!
Mocht je een soortgelijk festival als Tomorrowworld willen bezoeken dan adviseren bij Tomorrow land! Tomorrow land presenteert ieder jaar een vette line-up die bijna net zo groots is als die van zijn grotere broertje Tomorrowworld!

 

0 comments on “Dance-, trance- en hardstylefestivalsAdd yours →

Geef een reactie